Sunday, 10 June 2012

"Cuti-cuti perak "


Salam ,

   Hai semua , semoga kita semua setiasa di rahmatiNya , amin :). Hari ni aq hendak ceritakan percutian bersama rakan serumah aku . Sebenarya percutian ni tak di rancangkan pun .Secara tiba-tiba , kalau nk di ikutkan cerita malam sebelum pergi perak, kami nak mandi dekt air kolam,Baling, kedah. Di sebabkan malam uh dah lewat sangat , jadi kami rancang esoknya.

    Jumaat- aku tak ingat tarikahnya bile , tapi lebih kurang 2 minggu lepas, petang uh , kami bertolak dari Pulau Pinang dalm pukul 3.30 petang.Tempat pertama kami pergi adalah, "Night Safari, Taiping , Perak." Semua pengalanan pertama masing-masing mana idaknya , semuanya bukan orang utara. Seronok jugak pergi zoo malam-malam . Kami menginap di Parit Perak :), Kampung salah sorg dari kami , kami panggil dia fiza . :)
 
Kami dalam train heheh syok

Taman Tasek tak silap nama dia..cantek :) sayangnya kami sampai sini lmbt ..


Saya di Night safari






























             Sabtu-Pagi dlm pukul 8 lebih kami bertolak ke , Hutan LIpur semata-mata nk mandi sungai ,Perh! mmg sejuk sungainya ..tak tahan terkata. Lebih kurang setengah jam dari Parit jaraknya .Itu kalau tak silap akulah.. .

selmt datang lalala
Lebih kurang pukul , 10 lebih mcam tu , kami grak balik rumah atoknya fiza, dah siap2..pergi "kellie's castle' ..Sampai2.. memang cantik lah aku tgk pemandangan kat sana .Rugi rasa , kalau tak singgah sana sekejapkan :) .Dari tingkat bawah sampai bumbung istana uh kami jelajah cewah, bukan main ayat :P ..

"Kami ..dekt tingakt paling atas dekt istana uh m gayat uh "













Maklumat penting dekt sana baca jgn tak baca"


Salah sato di dalam bilik kt sana










iklan kejap haha
pemandagan "Kellie's Castle"

Okey sebenarnya byk lagi gambar nk letak , karang byk2..sangat tak best..ada yang kene simpan buat peribadi haha..yng penting kami selamt pergi dan balik amin :)


p/s: Bile lagi nk pergi macam nie ? hehee :) sato hari nanti :)

Friday, 8 June 2012

"Layan kepala dgn Talk with SimSimi "

A'salam
    .Fuh  dah sebulan lebih, miss my kawan baik nie,si Blog :) .di sebabakan aku jarang update, aku nk cite sato benda, bile aku buhsan ..aku akan ckp dgn "Talk with SimSimi" , ala mcm cleverbot uh, tapi simsimi ni gile sikit,
Lain yang di jawab lain yang di tanya, ..saje2...melayan kepala,.

1) aku tanya nie,

okey dia ckp aku gila jugak , ..mestilah aku rindu kau ..simsimi hahaha

2) Aku bertnyakan ni pulak
 
                                                            aku tanya , kau dah makan ke belum ..dia  jawab bukan-bukan     ..dahlah makan tak ajak aku .Okey takpe kau ..t aku makan taknak ajak kau

3) Last aku tanya nie ..
tengok dia tak peduli kan ape aku cakap , time ni datang lah giler dia, aku melayankan aje, bile dah buhsan .
syok2...rindu kau SimSimi


Inilah salah sato aktiviti aku, bile aku bosan ..tapi kadang-kadang aku melayankan aje :)


p/s: "Dewasa mana dan matang mana pun kita, ada waku kita akan macam kebudak-budakkan :)