Friday, 26 August 2011

' T -shirt GP1M'

salam


Hahah..org sibuk entry raye ...aku duk wt entry baju ..ha ..de aku kesah ..entry raye next entry ....t- shirt..smapi pgi tadi ...terima kasih kepada ... Muhamad Zuhairi Firdaus Zakarin dan dan Faris .a.ka. ezzs II.. org pertama promote...baju ni dekt aku ...selain kwn- kawan GP1M :)....Mula mula ..aku ni mintak maaf...faris .hehe bohong kau ....kejap .... baju ni sampai .... pagi tadi .. kol 12 cmto :P,.ckp baju tak dpt. :) ...heheh harap kau bace blog ni ( bace ke?).hhehe...Mungkin ade yg ckp pe kene ..nk kecoh dgn t-shirt ni ? ...Har...bagi aku bermakna....ade sentimental dia ...( ...jiwa jap ) ...











itulah untuk kisah baju heheheh...malas nk panjg2.. :P


p/s: baju oh baju ...

Wednesday, 24 August 2011

Saturday, 20 August 2011

" Love the danbo Action 2 "


Salam ..





u always ..give me a hope ..


but now ...u gone ,,come back ,,,dont run ..away


p/s: dont want change everthing  :'(

Thursday, 18 August 2011

SAYA BLOGGER PRIHATIN

Salam ..
Kongsi ..dan segmen .prihatin ...dari Ben Ashaari .. BY 


 
                                                         MR. BA



                                 SAYA SOKONG TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA IRM 


p/s: Terima KAsih ..AMin 

Wednesday, 17 August 2011

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"...

Salam


         Ternampak segmen ni time blogwalking..first masuk dekt ..blog cik Barney :) ,..Nk join jugak hehehe . Segmen ni ..cik SKYTECH BELOG yang anjurkan thnks k :) \







                             Nama panggilan Blogger        --- : Teh Tarik 
                    Tarikh mula berblog             ---  : 21 MAc 2011
                            Rakan blogger terkini           ---   :96
 Target tambah rakan blogger ---- : Terima ape yg ade...Banyak2 pun takpe...akan di balas balik ...








p/s: terima kasih :)

" "Smile for Wordless Wednesday # 7 "

Salam 






Kenangan ..sebelum LI        :)  di sekitar Kedah :) 


                                   
                                    for " wordless Wednesday " 
p/s: Sem 5 lgi k Insya ALLAH :)

Tuesday, 16 August 2011

'Di lembutkan hati "

salam 

Moga ...segalanya di lembutkan hati ...Tak sanggup lgi ,,,taknk kehilagan :'( . aku pun manusia yang selalu melakukan kesalahan


p/s: segala kesalahan harap di maafkan ..
** ni entry....perkongsian **

Monday, 15 August 2011

segmen: cari kawan sama bulan lahir islam sempena ramadhan

Salam 

          Segmen ini .. di buat oleh cik akk kita nie bawah ni ..dia dari nibong tebal .. hehee ..  Segmen ni senang je ...Ape pe pun terima kasih  kepada Ary  tagkan ye ..wahai rakan sepoly :) 
Segmen ini akan ,,mempertemukan kita dengan orang yang sama dengan thun kelahiran islam dengn kita :)


                                                                           cik segmen

                                   syaratnya--klik lah yang dekt bawah headar dia uh hehehe. 

                6 Januari 1991 /  bersamaan dengan  19 Jamadilakhir 1411 A.H- AHAD

                                               DEKAt sni aku nk mentag ..kwn aku ehehe 

                                                                1) MIss FAten

                                                                 2) Cikgu FAd
                                                                  
senng je kan ..cube lah :P



p/s : Salam RAMADHAN SEMUA :)

Sunday, 14 August 2011

"Mereka ( kumpulan 3 )"

SALAM

Aku ni taip simple3 je ..kawn- kwan kumpulan 3 ..sempena ..Dari segmen KB uh .. SEmalam ..sabtu ..CIK kotak panda buat segmen PRomote ..BLog 2..hehe dh..malas nk cite panjang ..aku nk kenalkal kan ..rakan - rakan dari KUmpulan 3 :)  Segemen KB ni ade 8 group ..dalam group aku ade 10 orang ..

1)  Nur Zarifah ...
-Buka je blog ade lagu ...owh ..pink3 cik adik nie ..Tahun nie dia SPM kita doakn kejayaan tok adik nie ok :) Luck cik Zafirah :)
                                                                          Zarifah ...



2)             Kak ayu,  seorang cikgu tau .. :) dari Kota Bahru sabah :) .. . Cikgu..sila tnjuk ajar :)      ..            Selamt berkenalah cikgu

                                                                     Tinta Pena Naura
 



3)  Farah ..ni datang lak dari SArawak ..wah sato Malaysia geng kumpulam 3 nie., Farah ni berlajar dekt UMS...tempt Heliza berlajar ..untung badan .Farah seorng yang gile lensa...mmg lah tgk je ..orang nye ... Nk kenal lgi , klik nama detk banner dia ok : )


                                                              " Dont KIll the History "
                                                      


4) Cik ITUINI .. lau ajak dia tgk bola mesti dia mint .,,.lgi3 group kegemaran chelsea.. :) Blog dia menggukan tema biru ..setenang aiir di lautan hehehe :) 


                                                                           ITUINI
    
       
5)          NAser.. org perak ..keje lah dia ..pernah belajar dekt penang ....moh3 klik dia :)

                                                                       NASER


6) sHARINA iDORA ..ORANG ..dari pantai timur Terenngganu ... tema blog dia ada pink...paling best..ade lagu dari stacy - : minat lagu uh .. NI lagi sorang ..bakal cikgu :) 

                                                          " Realiti semanis Imaginasi "
            

7) Untungnya ..aku dapt group 3 .ade 3 orang cikgu ,,,ni cikgu FAd .. Seorang yang tegas dan pemaulu dan akan bersuara ,,apabila kene dgn waktu nye ,, :) 

                                                           "Lukisan hati cikgu FAd"
                                    

8) YOTOKU..Atau nama betol dia yusuf :)  . Dari sarawak gak :, :) 

                                                                     YOTOKUU


9)  CIK TITAN ..blasze..blog dia ,, tema hitam ..Adik syahmi.. tahun ni jugak SPM ..doakan moga berjaya ok :) Blog dia smart.,.kalah aku :) 

                                                                      TITAN BLAZE
  


10 ) ..BLOG AKU ... simple je blog aku  :) 


                                                     


p/s: sATO malaysia lah :)



"the rock ft ahmad dhani-munajat cinta "

Salam 


Dah lame tk dgr lagu nie ..... :)






p/s: Dgr tau lgui nie ..awk :) 

Friday, 12 August 2011

Segmen : Promote Blog 2 (Kotak Bulat)

Salam 


haahaa..bulan ni aku sgt tamaak rakus heheeh,,,,:) ada den kesah ,,,Cik Kb buat segmen lorh ..tok kali kedua..ni .Tetapi, pertama kali baru aku nk join segmen dia ...SI bulat panda alahai keluar dari kotaknye ehehee cumil .. Aku duk buhsan- buhsan kt rumah ,,jadi merajinkan diri :P


                                                SEGMEN KB 


Syarat-syaratnya sama macam yang dulu, kalau dah join rasa nak join lagi pun tak pe..

1. Korang buat satu entri " Segmen Promote Blog [kotak bulat] "
2. Letak kan header 
3. Membebel lah suka hati korang..
4. Follow blog ni untuk tau step seterusnya ye... hehehe..
5. Linkkan ke blog ni dan tinggalkan link kat komen ni ye.
6. Like lah page dia kalau suka..


Tarikh tutup segmen kali ni lama sikit ye sebab ramai mengadu tak sempat join.. DIa tutup segmen ni pukul 10 malam 13/8/2011 ok..


Penyertaan selepas segmen ditutup, tidak diterima ye..harap maklum..


p/s:  Terima kasih CIk kotak Panda :) 

Thursday, 11 August 2011

“Segmen Zana : Salam Ramadhan“

Salam ..
heheh bukan tamak sje mencuba ..kali ni Segmen sempena BUlan Ramadhan .. Di taja oleh cik ZAna.. TAhu segemen ni dekt .. FB ..daam Sahabat blogger..Thanks to tuan segmen sbb , bg tau pasal segmen ni .. Nak join segemen ni senang jerk ...hanya perlu seperti yang dibawah :)


SYARAT SYARAT :
  1.  buat entry ber tajok “Segmen Zana : Salam Ramadhan
                                                 --- BERES---

                            2.  letak header zana  

3.  follow blog zana *xfollow pun xpe yunk ,. zana xkesah

---MAU FOLLOW GAK --
- KE 550 -

4. like fan page zana *xlike pun xpe ,. tiada paksaan

-- BERES LIKE -- 

5.serta kan nama *nama panggilan sahaja
-- WAWA--
--TEH TARIK --

6.serta kan umo pada tahun semasa

-- 20 ( BUGET MUDA )--

7.serta kan ,. raye nie baju warna ap :D

-- BIRU LAUT --

8.  beritahu dengan ringkas dan padat pengalaman d bulan ramadhan

- ciK zANA thun ni bagi , wa best giler , sebab dapat sambut puasa dengn family . Puasa pertama pulak tu, sebbnya dah 3 tahun sejak 2008 sambut puasa mesti last- last puasa baru dpt sambut. Wawa rase thun 2011 banyak bertuah lgi- lagi bulan puasa. Alhamdulilah ,,Pengalaman takkan di lupekan lgi bile dapat kegembiraan dalam family dengan kemeriahan yang ada ;--

9. da ciap sume ,. tinggal kan link d kotak komen yer ^^-
----BERESS---

P/S : Thanks cik zana,, ajurakan segmen nie :) 











Spontaneous Thursday #2

Salam 

                            "Semua orang layak mendapat peluang kedua , "




p/s: Cuba bagi , orang yang melakukan kesalahan, memperbaiki dirinya :)

Wednesday, 10 August 2011

"Saya nak hadiah dari ketawariang"

Salam 

          Sambil3 ..kita blogwalking ..kita terjumpe satu contest nie ..kita dengan tak tahu malu nk menuba ..tak salah kan .. :)  Tuan blog ni nama dia FAtihah ..anak JOhor ...sATU NEgeri lah hehe ( bukan bodek k ) ..

                                                               


                                                          macam mana nak join?
  1.   Create satu post dengan title "Saya nak hadiah dari ketawariang"... 
                       ---DONE --

             2. Link kan entry ke post ini....
 
                  ---DONE--

      3. Letak banner kat atas tu..

             --- Done --

         4. Follow blog ini? terpulang... :)
                     ---DONE ---

    5.  Bagi pandangan apa yang perlu diubah dekat blog ni... or sedikit review pun boleh juga...

          -Kita nk komen lebih- lebih pun ..kita baru lagi dekat ..dunia blog nie ..kalau review boleh ..  BAgi kita fatihah ni berani hendak ..buat contest tahniah ..Fatihah anda berani. :)-

          6. Giveaway ini dibuka sehingga 12.00 midnight, 26 August 2011....
                                      - MASIH SEMPAT -

                7. Tinggalkan link entry di komen ini...

-                                         -- DONE ---

                         8. Letak gambar anda yang sedang tersenyum dan beritahu kenapa...




          Kita mempertaruhkan gambar ni . Gambar ni banyak kenangan kami sekelas bercuti ke ULU PAIP, Kedah . Hati nk nagis sebab pergi bercuti satu kelas, Ikotkan takpernah kami sekelas bercuti cam nie.. Masing- masing busylah katekan. DAlam pic ni kita yang siap sedia di suapkan oleh cik QAMARINA ...SYok..heheh ...Tersenyum lebar itu , gadis berbaju pink cik Fiza HUsnah..Pendiam , tpi bile dah kenal ..seronok . Perkenalkan pula , bertudung putih , sedang pegang cawan uh cik AIDar..senegeri cek :) .  Lasty, ujung uh ,, pic sambil memperkenalkan mee too khas dari sabah. Cik lieza aiza :) 

      Sepanjang percutian kami sekelas , cam3 terjadi. Dengan masing3 bukan anak kelahiran utara , sesat tah kemana . Pengalaman manis macam ni , kita takkan lupekan .. Masing- masing sedang praktikal . Moga- moga naik sem 5 lepas, ni percutiaan macam ni akan ade lagi . Insya ALLAh...- DIP geng :)-

Thanks cik FAtihah.. ye sebab buat contest nie - salam - 


p/s: tak salah mencubakan








Tuesday, 9 August 2011

" Puasa part 2 # 2011 ( KUih rayer )

SALAM 

      Bila sebut kuih rayer ..cm3 ade dekt kepala masing3 ..keenakkan ,,masyuk ( pose2)...Jari ni gatal nk menaip pasal kuih rayer lak ...tgk dari pose pertama lagi ..berlambak kuih rayer tunjuk dekt mane3..pasar ke kedai .pilih je banyak . ...memnglah bru puasa ke bape ...Semua dah buat ke kuih raye ( awl giler )....handal2 korg kan pandai buat kuih raye...Aku pun,,,pandai gak ,,Pandai tengk ( mak buat) ,,tukang bentuk- bentukkan oklah..nk letak perisa uh perisa ni takde lah .,.( kantoi )..

*tiap2 thun mak buat*
..memg sedap cuci cuci mate..hehe ...thanks pakcik GOOGLE . Kalu beraya kompem mana- mana rumah paling kurang kuih raye ..5 balang ..memang kenyang lah perut :)



p/s: thun ni, budget nk tolong mak buat kuih :P

Saturday, 6 August 2011

" pasha ungu feat rossa-KUPINANG KAU DENGAN BISMILLAH"

Salam 

Lagu ni sedap ungu ( sbb aku minat unggu) to yang kte sedap :P 

Lirik lagu Ungu Feat Rossa Ku Pinang Kau Dengan Bismillah


Tuhan memberikan ku cinta
Untukku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkan ku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu

Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu

Atas restu Allah, ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Atas Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Atas restu Allah, ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
p/s: ..Hanya lagu sahaje...tapi ada makna,,masing2 :)

Thursday, 4 August 2011

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Salam

                    Kali ni aku nk cube ...GA Dari Korea dan Bandung ..sje mencuba :) ..Mencuba nasib .  Kepada yang berminat boleh kan klik Banner di bawah ini ,,Tarikh tutop masih lgi   sempat  nak join...15.8.2011 ...



Photobucket

                                                 

                                        Aku meng"Tag" kan ...rakan -rakan yang terkena

                                            1)  Ary  Anwari

                                             2)  Cik Aimifiqa :)

Spontaneous Thursday #1

Salam 
Bila berjalan mesti akan tak pandang hadapan ..dan berlaku pelanggaran dgn tiang..bila dah kene ..
memekak :) 


tiada motif :P





p/s: jalan pandang hadapan

Wednesday, 3 August 2011

" "Smile for Wordless Wednesday # 6 "

SALAM ...........
 Dugaan di bulan puasa :P

p/s: MOga - moga semua sihat belaka :)




                                              For" Wordless Wednesday"


" ost NUR KASIH - bertemu cinta

Salam 
tetiba gatal nk post lagu nie...:) 





Tiada siapa menyangka
Benci derita jadi bahagia
Harapan tinggi jauh tak terduga
Jarak cinta cuma di depan mata
Chorus
Bertemu cinta kita akhirnya
Setelah tangis tanpa suara
Bertemu cinta bagai cahaya
Menyuluh hati menjadi kasih sejati

Kita bagai ombak di lautan
Terhempas pedih badai dugaan
Ulang Chorus
Lantaran kasihmu dan kasihku
Tiada rahsia pemisah kata
Bertemu cinta di ambang syurga
Mengutus doa biar menjadi anugerah
Bertemu cinta indah sempurna
Sedetik tidak hilang ragu dan percaya
















p/s: awk busynye keje :) .... miss u

Monday, 1 August 2011

" Sentiasa bersabar "

Salam ...

Moga ramadhan ...menjadikan aku seorang insan yang penyabar dan redha dgn keadaan sekeiling...Aku kene peringati dekat diri aku yang setiap yang berlaku ada hikmahnye...



aku mestilah kene kuat ..walaupun ada kala aku lemah ....nk hadapi semua ( erk ayat takeleh blah )

bila di fikirkan balik takkan aku nk menagis perkara yang tak pasti........Aku kene gak ingt...aku masih lgi muda dan byk lagi aku kene tempuh....I have to be strong :( ayat poyo)




thanks ..to I love Islam............ ..kata- kata dalam pic di atas,..aku akan pegang.....Insya ALLAH.




p/s: the true will come..jika itu sye punya :)

Puasa part 1 # 2011

salam
Alhamdulilah..dapat gak pose dgn family dan....pertama kali sejak form 5..first day plak uh..selalu nye..last baru dpt pose dgn family ....sebab berjauhan dgn family 


ape--pe pun jgn lupe doa buka pose k kwn3...
hari ni 1.8.2011---( nk bg tau gak ..) kwnsan JOHor ..blah aku ...7.18 pm berbuka



p/s: Moga- moga ramadhan kali nie...bermakna : bagi semua :)