Saturday, 30 July 2011

" Weekend part 2 # "

Salam ....
Sekali lagi hujung minggu terisi walaupun tak lame dan takde lah smpi hari ahd..kejap je..saje aku merantaukan dri..jauh skit dari selatan ...mane lagi nk pg...utara sat lorh ..aku pg pun sbb saje nk jumpe classmate dgn adik,,,,ku ( aku tak de adik wanita)....adik-adik..dan kwn3 kelas..kejap ....2 hari yang lalu banyak ....dan macm3 jadi ...Walaupun penat tapi aku tetap seronok ... :) thnks ..all :)

Siti zue dan aku 


bowling time

siti, suha , dan hana
with suha




p/s: One day everthing will be fine...Amin ...

Friday, 29 July 2011

"Pantun tak menjadi "

Salam 
sabtu ...peringatkan ahd ..supaya ckap pada Isnin yang lusa dah puasa..Supaya ....mengingatkan umat islam supaya berpuasa pada hari tersebut


p/s: Pantun tak menjadi sebelum tidur :P


"SELAMAT BERPUASA SEMUA  UMAT ISLAM "
"JANGAN PONTENG YER ! "





Wednesday, 27 July 2011

"Smile for Wordless Wednesday # 5 "

Salam














P/s: Miss that day :P


                                                            For" Wordless Wednesday"

Tuesday, 26 July 2011

ungu - Dirimu satu

Salam 
Takde keje nk di buat time praktikal ni ..aku sje syok layan lagu nier...saje jiwang .,takde mengena pun padahal dgn kerja  :P


Lirik Lagu Ungu Dirimu
i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
i will always need you cintaku
selamanya takkan pernah terganti
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu
cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
ku mau menjadi yang terakhir untukmu
ku mau menjadi mimpi indahmu
cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
i will be the last for you
and you will be the last for me
p/s: One day the true will in your eye :P

Monday, 25 July 2011

Jodoh ?

Salam ...........
Jodoh bagi aku ramai yang mesti muak ..kalu3 asyik citer jodoh -jodoh..takpe sye aku  nk bagi lgi ingatkan lagi...aku jenjalan kat  abg GOOGLE try taip makna jodoh .." MAKSUD JODOH yang sebenarnya ialah bukan sehingga kita berkahwin, maka dia lah jodoh kita...NO. Walaupun you sudah berkahwin, itu tidak bermakna anda sudah bertemu dengan jodoh anda. KERANA, anda boleh terpisah, anda boleh bercerai, bila-bila masa" --> THANKS TO "RAZIRAHMAN". sedikit mengenai definisi jodoh ..hehe aku nk jelaskan ..bahasa Iban kang aku pakai ... Ramai aku tgk juga kadang- kadang .kita sering di pertemukan  dgn org yang salah sebelum ketemu jodoh yang sebenar kita ..Pendapat akulak..sering di temukan dengan orang yang salah mungkin ->>

1.) Kalu ditemukan dengan insan yang salah , mungkin itu ujian bagi kita.supaya kita boleh jadi penilai yang baik tok kita pada masa akan datang .

2.) Kalu ditemukan dengan insan yang salah, berpeluang ade pengalaman memperbaiki kekurangan yang ada pada masa akan datang. 

3.) Kalu ditemukan dengan insan yang salah, supaya kita sedar kita adalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan dariNYa .

cukup 3 kot dari pandagan aku ,heheh idea dah kering ... :) 


* sje perhiasan *


p/s: Harap maaf sepanjang kekurangan dalam...sepanjang entry di atas :)

Sunday, 24 July 2011

' Wekeend part 1 # "

Salam 
Alhamdulilah ...aku selamat smpi dan pergi eheh .jenjalan je..Menghabiskan mase hujung minggu .bukan pergi mane pun.pergi Batu Pahat..hrm  ade pe ?erk..saje jenjalan ...Duk umah kerja aku makan tidur .tumbesaran badan jer..keje.,.sesekala buat penatkan badan.,.Selain ke batu pahat..alang3 singgah ayer hitam ...Ye aku tahu ramai mesti sngt3 dah tahu pe de kt ayer itam ..takde3..aku nk citer gak sikit jer tak banyak .->>.
            " Ayer Hitam (bahasa Cina: ) adalah sebuah bandar rehat (Bandar persinggahan) in Johor, Malaysia. Terletak betul-betul di persimpangan laluan JKR-ft1.png dan laluan JKR-ft50.png, ia telahpun dikenali kerana banyak kedai yang menjual kraf tembikar dan lain-lain. Ia juga merupakan salah satu pertukaran untuk Lebuhraya Utara-Selatan. Ia adalah bandar sempadan antara Batu Pahat dan Kluang daerah. Kira-kira 32 km jauhnya dari Bandar Penggaram, Batu Pahat, modal daerah Batu Pahat dan 20 km dari Kluang." thnks to pakcik GOOGLE  . Ayer itam gak tempat macam- macam orng boleh beli ..cm2 kau boleh dapat ...   Bukan macam shopping complex uh ..cume kau boleh dapt teddy bear, barang- barang hadiah ke, barang ceramic ke ..macam-macam lah ..

Buah-buah ,,kot nk bagi bakal mak mertua kau :)

Pasu- pasu ..
        Pic dia atas thnks to pakcik GOOGLE  gak eheeh  :)

Sempat bersinggah di sana :)
Tau duduk sebelah driver je hehe
Credit to Nadia ..." Half Driver"
AKhirnya
Tanda kebosanan

























to lah kisah aku bile buhsan..merantau jauh3 hehe ..perjalan hanya memakan satu jam setengah ...pergi dah balik ..Laju jugak ..lgi 2 driver uh bwak..thnks guys :)



p/s: terima kasih segalanya .. 





Saturday, 23 July 2011

" cute- cute"

Salam 
Teh tarik memg pengumpul ank -anak sedara haha ( bunyi cm kejam ) erk..bukan kejam dah rezeki ..melimpah -limpah ahhahaa :P ( takde motif)..kali ni bercerita -kepoh mepoh mengenai Syarifah Irdina Raudah dan Syarifah Idrina Riffa ( btl ke makcik wawa taip nama depa ni ) erk...maaf ( makcik sendiri dah tua ..oi..)...

Muke wajib ade motif ketika bergambar-raudah-

  
-ridfa mata bulat-









anak-nak kecil yg membuat aku taksabar nk raya..lgi3 rifa...dah *dewasa* yer kamu ...

p/s; anak - anak sendiri bile yer ( mood: sewel jap)



Monday, 18 July 2011

" Bile penat..hati riang "

salam ...
Bile penat hati riang ? bunyi cm giler ...mane tak giler ...nye...org penat- penat balik praktikal..hati di riang kan dengn si comel ....EAANNN !!. Nama ye budak 2 bulan ..tapi berat sudah mencapai 6 kg...semangat ma nk agkt :)



Bila bosan budak kecik ni mesti ade hehe ..to yang terasa riang :) ..... tunggu anak buah yg lain time cuti atau raye ...sahaja ..Hati lagi lah seperti terasa di taska..haha di penuhi anak- anak kecil ..nsb bek lah tak degil sangt ..tapi nk buat macm mana namnya pun ...budak kecil ..degil sikit- sikit sahaja ...


saje ...nk jugak bergambar dengan si kecil hehehe :P


p/s: tq ....

Thursday, 14 July 2011

"adakah "

salam 

Hanya lah sedikit nak berkata wahai blog ku.. Har kenapa yer ?senng jer,,cm " kacang melupakan kutit", macam bertukar bju jer kan hati manusia ni .. Har ...Harapa satu harap pihak yang berkenaaan akan ok ..INsya ALLAH ..aku pun nasihatkan pada diri aku jugak .Agar tidak melakukan kesilapan .Memang lah manusia melakukan kesilapan tah lah wey blog ...chow _ luahan hati sekejap 

p/s :Moga di bukakan atinye :D erk ...

Tuesday, 12 July 2011

"Ungu- percaya padaku'

salam 


Hanya mahu berkongsi aku meminati lagu nie ->.Sebenarnya aku memang semua lagu ungu wew~~~ :D







Lirik Lagu Ungu Percaya Padaku Lyrics
aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku







p/s : sila dgr tau awk :)

Saturday, 9 July 2011

"Matang?"

Salam .


        Matang ni perkara yang subjektif..Seseorang itu matang pun, kita tak tau bile..umur, perwatakkan memainkan peranan seseorang itu nk matang. Kadang- kadang tak semestinya umur seserorang itu dewasa pun tak semestinya dia matang.,,Umur seseorang itu kecil pun tak semestinye dia tak matang..Matang seserorang mungkin capai bile sampai waktunye. Bagi aku keadaan sekeliling memainkan peranan pernting dalam kematagan seseorang individu itu. Aku nk cakap aku matang pun tak tau ....sbb aku ngaku diri aku pun kadang keanakan ..Yelah hidup di kelilingi anak- anak lelaki.Di besarkan dengan ketiadaan perempuan kecuali mak aku. Aku akui pe yang aku mintak alhamdulilah tk pernah di tolak , cuma ade lah sesetangah tak dpt. Aku banyak berfikir sejak akhir- akhir nie...Kenpa ye aku susah nak mtang ? erk....Insya ALLAh matanglah ..bukan lah aku nk ckp semua keputusan tak boleh aku fikirkan , alhamdulilah boleh ,,,cuma sesetangah tu...aku still tanye pendapat ramai org...walaupun benda yang remeh temeh ...har....Sejak akhir ni jugak banyak dugaan juga timpa...Terasa jugak nk hilang dari dunia.. tpi...kita ada podeman hidup....




KENAPA UJIAN ku SEBERAT ini???????

“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya”. Surah al Baqarah:286, al Quranul Karim.



terima kasih kepada rakan sepoli ku kerasa berkongsi sepontong maksud ni di status dia  Muhamad Izzuddin.. Thanks friends... .


p/s: Moga- moga di lembutkan hatinya .. Aku merindui nya ..







Friday, 8 July 2011

" Let it go even difficult"

salam 
Tajuk je BI ,ehhe entry tk Bi pun ..tak cukop kental lah nk masukkan entry dalam BI.>Insya ALLAh .. Berbalik  kepada tajuk di atas..mesti semua pernah merasai ia kan ..mestilah nama pun life..hm benda ni terjadi kepada aku skg nie.!. Sekarang aku kene buat pilihan yang tak pernah berlaku dalam hidup aku..Bukan lah sampai antara hidup dan mati ..Memang pedih mase aku nk buat pilihan ni..Mungkin pilihan ni..akan kecilkan ati lain-- pihak...Tiada ape sgt entry kali ni.Cume nk berkongsi ..pe yang berlaku sepanjg minggu nie jerk..tq :)

p/s: Ni hanyalah enrty ..dari hati * tiada katian antara semua *

Thursday, 7 July 2011

" Bro, Kasi kritik blog gua skit ... bleh ?? "

Salam..


Memang lah tersangat lambat ...tapi tak salah ...menerima kutukan kritikan yang membina :) chill...
ni tauke....sponsor hehe jgn mrh 




p/s: apa- apa nasihat akan di terima sebagai "pembinaan"dunia blog ~ salam~

"Aimifiqa"

Salam...
.        .Lame tk update ...:P. Kali ni nk join satu contest bloglist. Saja mencube ..mana tau ade "ONG" ..Perasan sebentar ...kk berbalik pada contest bloglist. anjuran AIMIFIQA. ..sEKIDIT REvison mengenai blog dia ...wah meriah- dan meriah dan meriah blog dia pernuh dgn warna warni ...



  Senang sahaja nk join contest ni . syarat-syarat dia mesilah berumur 18 tahun ke atas tak leh hehe ..ni syarat-syarat dia -->>




1. Buat entry pasal contest "Aimifiqa Garden Bloglist" -----> seperti di atas ( simple je sy punya )

2. like fanpage -dia.

3. follow blog cik Aimifiqa nie -> amanah sudah di lakukan

4. tag reramai kawan. -----> mereka- mereka yang terkene :)


5. pilih kategori ----> sye pilih flower. sbb kt rumah penuh dgn hijau3 






~ SALAM ~










Wednesday, 6 July 2011

"Smile for Wordless Wednesday # 4 "

                             
                                         For" Wordless Wednesday"

Sunday, 3 July 2011

' Kenduri dan kenduri"

Salam 


Entry pertama untk bulan julai...semalm bru balik dari Batu Pahat..KEnduri akk sedara..WAh! meriah jugak ...: )
.ALHAMDULILAH..kenduri dia selamat.Kak nabila dah kahwin ...Kami- kami adik2 sedara je belum hehe...

 * salah timing amek * 



Bila tgk3..dah hadiri kenduri wah terasa diri nk kahwin cepat lak haha ..Tk sedar diri..keje tetap pun belum ade... :P



Suasana kemeriahan kampung len dari di bandar..syok3..kenyng dan kenyag ..:)
Baby ikmal..
anak jati Taman SOga , Batu Pahat.mmg cumil dan semangat dak nye..Tpi kelahrian amat tragik..Hanya ingin berkongsi kisah..Arwah kak saudara aku..meninggal dunia sewaktu selepas bersalin .kan ikmal...Kesian aku tgk budak ni ... Moga- moga arwah kak yana di temptkan tempat2 orang -orang yang beriman ..AMin.

Pengantin sesat ..

p/s: Maaf tak sempat singgah sane :)